Waarom jij een virtuele assistent nodig hebt voor jouw business

Date

Als je als ondernemer start komen er veel dingen op je af. Vaak doe je in het begin nog alles (veel) zelf. Hier herken ik mezelf ook in, ik vind alles leuk om te doen. Maar ik weet eigenlijk dat dit niet gaat, je hebt vaak niet overal de tijd voor of de expertise. Misschien herken je het wel dat je nu taken hebt op je to do lijst die maar blijft uitstellen. Of dat die to do lijst ipv kleiner alleen maar groter wordt. Vaak is dit het moment dat je wellicht toch een virtuele assistent nodig hebt. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van werk uitbesteden? Ik vertel je het in deze blog.

Vorige blog: Wat zijn funnels en waarom heb jij het nodig?

Pin it

virtuele assistenten

Wat is een virtuele assistent?

Een virtuele assistent is hulp die jij digitaal kan inschakelen. Je hebt verschillende soorten denk aan de technische, creatieve of administratieve assistenten. Ze werken eigenlijk altijd remote en doen het werk vaak op eigen laptop of pc. Je kunt bijna voor alle taken wel een geschikte VA vinden. Denk aan inboeken facturen, maken social media posts, inplannen posts, opzetten email marketing, opmaken nieuwsbrieven en nog veel meer. Denk aan het bijhouden van een agenda of het beantwoorden van mails.

Meer focus op je core business

Doordat jij verschillende taken niet meer zelf hoeft te doen, houdt je veel tijd over. Waar je eerst die taken bleef uitstellen of er veel tijd mee kwijt was heb je die tijd nu over. De virtual assistent neemt deze taken voor je uit handen waardoor jij meer tijd en focus krijgt. Je kunt je namelijk nu echt richten op waarvoor je bent begonnen: ‘jouw core business’.

Wat hier zo fijn aan is, is dat jij je echt kan focussen op iets wat jij leuk vind. Stel je bent fotograaf en je was meer bezig met administratie, sales, social media etc. Dan kun je nu bepaalde taken de VA laten doen waardoor jij meer afspraken kunt maken om te shooten voor klanten, of juist het verzinnen van nieuwe producten/diensten.

virtuele assistent nederland

Je bedrijf kan sneller groeien

Een ander voordeel is dat je werk sneller af is, waardoor je bedrijf sneller kan groeien. Vaak specialiseren VA’s zich op een bepaald gebied waardoor ze hier meer kennis van hebben. Zelf vul ik bijvoorbeeld snel een nieuwe landingspagina of product in een website waar iemand die dit niet goed snapt het veel langer kan doen. Taken worden ook sneller uitgevoerd omdat virtual assistants over het algemeen heel flexibel zijn. Taken die eerst een hele middag in beslag namen worden nu opgepakt waardoor je meer doet in minder tijd.

Bespaar kosten met een virtuele assistent

Wanneer jij iemand vast in dienst neemt brengt dat veel kosten met zich mee. Denk aan een werkplek, laptop, reis- ziekte- verlofkosten etc. Een virtual assistant heeft vaak zijn eigen werkplek, eigen laptop en kan vaak remote werken. Het enige wat jij dan betaald is per uur of met een strippenkaart.

Wat ook scheelt is dat je niet iemand elke week hoeft in te zetten. Je kunt taken hebben die af en toe komen en die wat vaker komen maar hoeft niet altijd iemand voor je aan het werk te hebben. Met strippenkaarten heb je bijvoorbeeld een aantal uur die je kunt opmaken met taken wanneer jij het nodig hebt. Je hoeft dus niet altijd iemand in dienst te hebben voor deze taken.

Heb jij taken waar je geen energie van krijgt of een te lange to do lijst?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een virtuele assistent? Klik dan hier.

Geef een reactie

More
articles