De 3 beste social media planners voor ondernemers

Date

Wanneer jij actief bezig bent met social media is een social media planner onmisbaar. Je kunt hiermee jouw posts vooruit plannen zonder er al teveel tijd aan kwijt te zijn. Voordat ik een social media tool gebruikte postte ik altijd handmatig op bijvoorbeeld Instagram. Maar je snapt natuurlijk dat je hier als ondernemer zijnde niet altijd de tijd voor hebt. Daarom is een Instagram planner een goede oplossing er zijn zowel gratis als betaalde tools hiervoor.

Vorige blog: Wat zijn funnels en waarom heb jij het nodig?

Pin it

Social media planners

Storrito instagram planner

Het programma Storrito heb ik recent ontdekt en ik ben helemaal fan. Herken je het dat je al heel lang aan het zoeken bent naar een programma om story’s in te plannen? Storrito is er dus voor gemaakt om jouw Instagram story’s in te kunnen plannen. Je kunt tot 50 story’s gratis inplannen en moet wel daarna maandelijks of jaarlijks betalen. 

Daarnaast kun je binnen storrito je story’s ook nog bewerken met mentions, gifjes en tags. Als jij meer dan 1000 volgers hebt kun je hier ook de swipe up link in zetten. Je kunt je story’s ook bewerken tot geanimeerde video’s met verschillende templates. Het nadeel van Storrito is dat je maar 50 storys kunt inplannen en dan moet je betalen en dat je geen posts kan inplannen.

Storrito kost 15 euro per maand, je kunt dan 100 story’s inplannen, zoveel accounts inloggen als je wilt, ook posten op Facebook en altijd support. Probeer hier Storitto gratis

Preppr

Preppr is een social media tool die ik recent ontdekt heb, je kunt hiermee jouw Instagram posts inplannen, bekijken en plannen. Je kunt met Preppr tijdens het inplannen van jouw Instagram posts een eerste comment toevoegen. Dit is ontzettend handig als je bijvoorbeeld hier altijd je hashtags inzet. Je bent dan geen tijd meer kwijt vlug naar je post te gaan en die comment toe te voegen. 

Je kunt met de social media tool preppr ook je feed visueel plannen, je ziet dan in een oogslag of alles bij elkaar past. Met de drag en drop sleep je gemakkelijk jouw content in verschillende posities in de feed. Er is geen maximum aantal posts dat je kunt inplannen en je ziet de beste tijd om te posten. Wanneer jij vaak dezelfde hashtags gebruikt kun je die opslaan in de caption library. Zo wordt het inplannen van jouw posts nog makkelijker.

Naast het posten kun je ook jouw link in bio helemaal bewerken zoals jij zelf wilt. Het is aan te passen naar jou eigen brand kleuren. Heb je vaak dat er nieuwe links in je bio moeten komen dan plan je die gemakkelijk in. 

De webapp Preppr kost voor 1 account 9 dollar per maand, mocht je het eerst willen proberen dan heb je een trial van 10 dagen. Je kunt deze aanvragen via deze link of bekijken als je meer info wilt. 

instagram post inplannen,

Planoly instagram plan app

In de social media tool Planoly kun jij zowel story’s als posts inplannen. Kijk gemakkelijk hoe jouw feed eruit komt te zien door de visuele planner. Wanneer jij je feed goed vindt kun jij jouw posts via de webapp helemaal inplannen. Je kunt zowel Facebook als Instagram content inplannen.

Bij de gratis versie kan je max. 30 uploads per maand doen en heb je een gebruiker. Het is dan niet mogelijk om zowel Instagram als Facebook in te plannen. Wanneer je posts automatisch naar Facebook wilt plannen heb je de betaalde versie nodig. 

De goedkoopste kost 7 dollar per maand.  Je kunt dan 2 social media profielen toevoegen, krijgt toegang tot je comment inbox van je laatste 15 posts en kan automatisch sturen naar Facebook. Meer over de kosten van Planoly vind je hier

Social media planners gratis 

Naast betaalde social media planners gratis planners. Denk aan Facebook Creator studio, hierbij plan je zowel Instagram als Facebook posts in. Je hebt hier ook de mogelijkheid IGTV in te plannen. Daarnaast kun je UNUM en Buffer ook gratis gebruiken voor het inplannen en visueel plannen van jouw Instagram posts. Wanneer je meer opties wilt kosten UNUM en Buffer wel ook geld, maar zijn ook prima gratis te gebruiken. Zelf gebruik ik Facebook Creator studio

Gebruik jij al een social media planner?

Download gratis de eerste hulp bij email marketing checklist en weet precies wat jij moet doen om hier mee te starten

Geef een reactie

More
articles