Zo krijg jij meer klanten met het plug en pay affiliate systeem
loyaliteit programma

Date

Starten met affiliate marketing via is een slimme manier om aan meer klanten te komen. Je kunt hiermee jouw klanten belonen als ze nieuwe klanten aan te dragen. Dit kan op basis van een commissie bedrag, een korting op een dienst of als VA een uur of half uur extra. Wanneer je kiest voor een bedrag kan het handig zijn hier een systeem voor te gebruiken. Een hiervan is het plug and pay affiliate systeem van de IMU.

Vorige blog: Wat zijn funnels en waarom heb jij het nodig?

Pin it
plug en pay

Wat is het Plug en Pay affiliate systeem? 

Het kan worden gebruikt als betaalsysteem voor je website. Hierbij kun je betaalpagina’s maken met kassakoopjes, one-click-upsells en abonnementen. Daarnaast bieden ze ook een affiliate programma aan binnen hun pakket. Je kunt hiermee jouw producten of diensten promoten op basis van no cure no pay. 

 

Een affiliate kan zich aanmelden via jouw affiliate systeem. Stel, iemand is mega enthousiast over jouw dienst en raad het iemand aan. Dan kan ze een link sturen en diegene kan dat dan kopen. Als diegene dan op de link klikt en jouw product/dienst koopt, ontvangen ze een commissie. 

 

Het voordeel van zo’n systeem is dat ze de commissies automatisch uitbetaald krijgen via plug en pay. waardoor jij verder niet aan hoeft te denken. Een ander voordeel is, dat de affiliates zelf hun inkomsten bij kunnen houden in de online portal. 

 

Een andere manier is simpelweg dat ze het in een blog of podcast verwerken. Hierdoor wordt jouw bedrijf nog meer gepromoot en op de kaart gezet. Zij ontvangen dan de commissie en jij hebt weer een nieuwe verkoop.
Belang van een sterke affiliate strategie 

Een loyaliteitsprogramma is een slimme manier om jouw bedrijf nog meer op de kaart te zetten. Iemand kan op vele manieren jouw diensten promoten, denk aan een blog of podcast. Hier luistert/leest weer een nieuw publiek naar die ook meteen jouw bedrijf leren kennen. Het zet je bedrijf meer op de kaart, en door iemands enthousiasme kunnen ze ook jouw dienst daadwerkelijk gaan kopen. Je hebt iemand die voor jouw een deel sales uit handen neemt. 

 

Wanneer je weet dat je met affiliates wilt gaan werken, kun je een strategie bedenken. Hoe ga jij jouw klanten benaderen om daadwerkelijk zich aan te melden voor jouw affiliate programma? En wil je ook dat mensen het promoten als ze geen klant zijn? Dat zijn dingen waar je goed over na kan denken. Ook is het goed te bedenken hoeveel je graag wilt geven als commissie. 
Conclusie

Wil jij dus beginnen met jouw klanten belonen via een loyaliteit programma dan is dat een onwijs slimme manier. Via plug en pay kun je het heel gemakkelijk aanbieden. Alles wordt dan geregeld vanaf het dashboard waarin de affiliates kunnen inloggen. Ben jij van plan met affiliate marketing te beginnen, dan kan je het 14 dagen gratis uitproberen via deze link. Het Ultimate abonnement heeft ook het affiliate programma erbij. 

 

Disclaimer: er zijn affiliate links gebruikt in deze blog het kost jou niets extra’s maar geeft mij een klein percentage

Geef een reactie

More
articles