De beste Elementor themes die jij kunt gebruiken voor je website!

Date

In mijn een van mijn afgelopen blog posts had ik het over Pagebuilders voor WordPress. Voor als je deze blog hebt gemist zal ik even uitleggen wat een pagebuilder is. Dit is eigenlijk een tool/plugin die jij kunt installeren op je website, waardoor je pagina’s met blokken in elkaar kan slepen. Dit maakt het net iets gemakkelijker en sneller om je website helemaal te personaliseren.

Ik vertelde ook dat Elementor mijn favoriete page builder is die je voor WordPress is te gebruiken. Maar elke pagebuilder heeft ook een thema nodig, hiermee maak je uiteindelijk de pagina’s op in jouw huisstijl. Maar welke thema’s moet je hebben en welke werkt het beste met Elementor? Dat ga ik je in deze blog vertellen.

Lees hier de blog over pagebuilders

Pin it:

Wat is een Elementor theme nou precies?

Een Elementor theme bestaat uit een aantal bestanden. Deze bestanden zijn ingewikkelder wanneer jouw thema groter is. Ieder thema heeft ook een aantal bestanden nodig denk aan het css-bestand. Je css zorgt er eigenlijk voor dat jij jouw website helemaal in de layout kunt opmaken naar jouw wensen. Denk aan kleuren, lettertypes, lettergrootte, achtergrond kleuren en nog veel meer.

Astra theme Elementor

Het WordPress Astra theme is een thema die verschillende fijne voordelen heeft. Een ervan is dat het een lichtgewicht thema is. Dit betekent dat hij je website niet slomer maakt en in minder dan 0,5 seconde al laadt. Daarbij kun je hier transparante headers maken, en kun jij deze headers ook helemaal aanpassen op de mobiele versie. Veel elementen zoals headers, footers. en kleuren zijn helemaal aan te passen naar jouw wensen en huisstijl. Het werkt ook goed samen met woocommerce ook dit is helemaal aan te passen.

Van het Astra theme is wel alleen betaald verkrijgbaar. Met Astra pro krijg je toegang tot alle functies, krijg je 1-1 support, kun je oneindig veel website geheugen gebruiken en krijg je toegang tot 100+ starter templates. Je kunt kiezen uit prijzen van $47, $169 en $249. Meer informatie hierover vind je hier.

Hello theme Elementor

Het Hello Elementor theme is een thema’s wat door Elementor zelf is ontwikkeld. Dit thema is geheel gratis te downloaden en te gebruiken voor je website. Hello Elementor is een van de snelste Elementor Themes die er zijn, is heel erg SEO vriendelijk en helemaal ready voor de mobiele versies. De code is helemaal aan te passen door ontwikkelaars zodat je website helemaal bij jouw past.

Wanneer je Elementor Pro hebt is het Hello Theme een ontzettend fijn thema waar je meer dan genoeg aan hebt. Je vind het thema hier.

OceanWP elementor theme

OceanWP is het Elementor theme wat ik op dit moment gebruik. Ook deze is geheel gratis te gebruiken en werkt goed samen met Elementor. Er is wel een betaalde versie van OceanWP maar met de gratis versie en elementor pro kom je al een heel eind en heb je de betaalde eigenlijk niet nodig.

Met het oceanwp theme kan jij alle kleuren, lettertypes, lettergroottes helemaal naar je eigen wens aanpassen via de customizer. Deze Elementor Theme heeft website demo templates zodat je niet alles vanaf het begin Hoeft te maken en nog sneller jouw eigen website hebt staan. Je kunt hierin alles aanpassen de kleuren, lettertypes, lettergroottes en nog veel meer.

Zelf vind ik elementor theme ontzettend fijn werken mocht je meer willen weten kun je hier kijken.

Dit zijn de drie meest bekende Elementor Themes die jij gemakkelijk kunt gebruiken met jouw Elementor website. Nog geen Elementor Pro? Die kun je hier aanvragen.

Geef een reactie

More
articles