Welke email marketing software kan jij gebruiken voor jouw bedrijf?
e mail marketing software

Date

Wanneer je email marketing wilt starten en automatiseren kan een email marketing software niet ontbreken. Dit is het programma wat jij koopt om al je contacten in bij te houden en email reeksen automatisch te kunnen verzenden. Je kunt hier vaak automatische email reeksen in maken, campagnes in versturen en alle statistieken bijhouden van al de mails die je verstuurd. Maar er zijn tegenwoordig heel veel verschillende email marketing software met allemaal functies en mogelijkheden. In deze blog vertel ik de voor- en nadelen van deze programma’s zodat jij weet welke jij moet gebruiken voor jouw email marketing.

Lees ook: Wat is email marketing en hoe gebruik jij het voor jouw business?

Pin It:

e-mailmarketing software

Wat is een mailing programma?

Zoals ik in de intro al vertelde is een mailing programma eigenlijk een systeem waarin jij je mails kan opmaken. Daarnaast kun je de mails dan automatisch laten verzenden wanneer iemand zich inschrijft of een product koopt. Je kunt dit allemaal in dit programma bijhouden ook wie zich in of uitgeschreven heeft en verschillende statistieken bekijken.

active campaign nederland

Mailblue/Active Campaign

Mailblue en Active Campaign zijn eigenlijk een beetje dezelfde email marketing software. Mailblue is de Nederlandse reseller van het bedrijf Active Campaign. Je kunt bij beide programma’s ongeveer hetzelfde alleen is de ene Nederlands en de andere engels. Bij Mailblue ontvang je ook veel Nederlandse support en daar is ook een Facebook groep van.

Een voordeel van Mailblue is dat het heel makkelijk in gebruik is. Je kunt hier formulieren, automatiseringen, landingspagina’s, lijsten en tags maken. Dit kun je allemaal gebruiken om je email marketing in te stellen. Daarnaast kun je ook mails instellen voor jouw webshop wanneer iemand iets nog niet heeft gekocht. Dit zorgt voor een sterke retargeting. Mailblue is gemakkelijk te koppelen met WordPress en werkt ook goed samen.

De prijzen bij Mailblue verschillen van het aantal email abonnees en de functies die je wilt. Je hebt drie pakketten, het lite, plus en professional pakket. het goedkoopste pakket is 9 euro.

Meer info over de pakketten vind je hier

SendInBlue mailing programma

Sendinblue is een internationaal bedrijf wat helemaal in het engels is opgebouwd. De kantoren zitten daardoor ik in India, United States, Frankrijk en Duitsland. Sendinblue werkt ook met email marketing , sms marketing en een chat functie. Je kunt in dit programma ook formulieren, emails, landingspagina’s en nog veel meer opmaken. Je kunt werken met retargeting en Facebook Ads.

Bij SendInBlue kun je ook een email marketing cursus volgen in de SendInBlue Academy. Als je deze Academy volgt kun je ook aan het einde een certificaat ontvangen. Wat wel een nadeel is, is dat alles in het engels is en de support ook in het engels is. Je hebt wel een grote kennisbank met veel gestelde vragen voor support

SendInBlue heeft 3 pakketten;

  • Het gratis pakket tot 300 email abonnees.
  • Het lite pakket kost 19 euro per maand
  • En het premium pakket wat 49 euro per maand kost

Bij al deze verschillende pakketten verschillen het aantal abonnees, de verstuurde mails en functies.

activecampaign

Mailchimp

Mailchimp is een heel bekende email marketing software je kunt hier ook veel verschillende functies mee. Je maakt hier ook automatiseringen, lijsten, segmenten en formulieren in. Wel is ook bij Mailchimp alles engels en is de support dan ook soms wat moeilijker te bereiken. Mailchimp is ook makkelijk te koppelen met webshops zoals Woocommerce.

Persoonlijk vond ik Mailchimp moeilijker werken en duurde het redelijk lang voordat ik hier iets voor elkaar had. Maar dat is natuurlijk net wat jij zelf fijn vind. Ik ken ook veel mensen die hier gemakkelijk in werken. De prijzen voor Mailchimp verschillen van 9 dollar tot 299 dollar per maand. Je hebt 4 verschillende pakketten waaronder een gratis pakket.

Hier vind je meer informatie over Mailchimp.

Download gratis de eerste hulp bij email marketing checklist

Mailerlite

Mailerlite is een programma wat ik persoonlijk gebruikte voordat ik Mailblue had ontdekt. Mailerlite is ook een ontzettend fijn programma om te gebruiken. Je kunt hier formulieren, landingspagina’s, automatiseringen, lijsten en tags inmaken. Deze kun je helemaal personaliseren naar je eigen huisstijl en voorkeuren. Je kunt deze formulieren gemakkelijk koppelen met je website en webshop bijvoorbeeld woocommerce.

Ook Mailerlite kun je gratis gebruiken en de prijzen verschillen per aantal contacten. De prijzen van Mailerlite gaan vanaf 9 dollar tot 50 dollar per maand. Verschillen in prijzen zitten in het verwijderen van het logo, nieuwsbrief templates en andere functies.

Meer info over prijzen en Mailerlite vind je hier.

Naast deze email marketing software zijn er natuurlijk nog veel meer andere. Dit zijn over het algemeen de meest gebruikte en populairste. Daarnaast heb je ook nog Laposta en nog vele andere. Heb je vragen over een van deze mailing programma’s dan hoor ik het graag.

Geef een reactie

More
articles