Welk boekhoudprogramma kan jij gebruiken als startende ondernemer?
boekhoudprogramma's

Date

Als je begint met ondernemen is het belangrijk jezelf af te vragen of je een boekhoudprogramma gebruikt of het uitbesteed. Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s die jij kunt gebruiken voor je online boekhouding. Dit is een systeem waarin jij je boekhouding bijhoudt. Wanneer jij hier alles invult wordt je omzetbelasting en inkomstenbelasting automatisch berekent. Natuurlijk kun je ook een boekhouder over je boekhouding laten kijken zodat je zeker weet of het klopt. 

Lees hier de blog over starten met ondernemen

Pin it:

boekhoudpakket

Acumulus van Siel BV 

Zelf gebruik het het boekhoudprogramma Acumulus. Dit werd mij aangeraden ik ben het meteen gaan proberen en ging meteen door daarna. Ik vind het ontzettend fijn werken ondanks het er wat ouder uitziet dan andere boekhoudsystemen. Zo kun je niet facturen uploaden zodat alles al is ingevuld. Je boekt hier echt alles handmatig in maar zelf vind ik dat niet heel storend. 

Wanneer je in acumulus een boeking aanmaakt krijg je wel automatisch een factuur die je ook vanuit het programma kan versturen. Het boekingssysteem van Acumulus werkt wel heel makkelijk en is heel overzichtelijk. Je kunt alles versturen vanuit het programma zelf en krijgt automatisch je IB-aangifte en de omzetbelasting. Met de Acumulus app kun je gemakkelijk je boekhouding bijhouden en bonnetjes inscannen. Acumulus is gemakkelijk te koppelen met jouw webshop zodat jouw boekhouding als webshop ook kloppend is.

Acumulus kost 9,95 euro per maand en is 30 dagen vrijblijvend te proberen. Meer weten? Klik dan hier

boekhoudsoftware

Boekhoudprogramma Moneybird

Moneybird is een uitgebreid boekhoudsysteem wat ook Nederlands is. Ook bij Moneybird kun jij je facturen gemakkelijk inboeken. Dit doe je door alle facturen te uploaden en dan per factuur de gegevens in te vullen. Vaak staan verschillende gegevens al ingevuld, je hoeft het dan alleen maar te controleren. Een andere functie is dat je foto’s kunt maken van je bonnetjes en hij ook hier de informatie al vanaf haalt. Het scheelt je dan ook tijd om je boekhouding te doen. 

Bij Moneybird is het ook mogelijk om je bank te koppelen. Wanneer je dit doet kun je bij elke boeking direct een banktransactie koppelen. Ook hier kun je automatisch je IB-aangifte en omzetbelasting laten berekenen. Je hoeft het dan alleen maar over te nemen in jouw belastingdienst account. Facturen zijn direct te maken vanuit het boekhoudprogramma met je eigen huisstijl. Wanneer je een webshop hebt of producten verkoopt vanuit je website koppel je moneybird hier gemakkelijk aan waardoor automatisch facturen gestuurd worden. 

Je hebt 3 verschillende pakketten waar je uit kan kiezen van 12 tot 30 euro per maand. Dit ligt aan het aantal banktransacties wat je per maand nodig hebt. Lees hier meer over de prijzen

E-Boekhouden

Een ander programma waarin jij je online boekhouding kan bijhouden is e-boekhouden. Je hebt hierbij alle functies die je nodig hebt zoals: voorraadbeheer, facturen, urenregistratie en offertes. Facturen en offertes maak je gemakkelijk op in je eigen huisstijl binnen het programma. Ook het gebruiken van terugkerende facturen is hierbij mogelijk mochten mensen abonnementen kunnen kopen. Het is ook mogelijk je bank toe te voegen zodat je gemakkelijk banktransacties aan boekingen kunt koppelen. 

Wanneer je voor e-boekhouden zou kiezen kun je kiezen uit boekhouden of factureren. Je kunt daarna kiezen uit 3 pakketten, een voor startende ondernemers deze is gratis. De tweede is voor kleine administraties en gaat tot 240 boekingen per jaar dit kost dan 7,95. Als je verwacht veel boekingen te gaan boeken, dan is het aan te raden om voor het standaardpakket van 14,50 per maand te gaan. 

Lees hier meer over de functies en prijzen van dit boekhoudprogramma. 

boekhoudprogramma

Online boekhouden met Exact 

Met Exact heb je veel verschillende functies die het programma heel gemakkelijk maken. Denk aan het elektronisch versturen van je facturen inclusief betaallink. Met de betaallink maak je het snel en makkelijk om je facturen even te betalen. Exact is met ontzettend veel andere systemen te koppelen door handige add-ons. Je houdt je boekhouding gemakkelijk bij de hand met de handige Exact app. Ook bij Exact is het mogelijk je bank te koppelen zodat je transacties direct kan toevoegen aan je boekingen. 

Je hebt 4 abonnements vormen van Exact waar je uit kan kiezen. De prijzen verschillen van 39 euro per maand tot 179 euro per maand. Dit ligt aan welke functies je graag wilt hebben. Het is hiermee wel het duurste boekhoudprogramma waar je uit kan kiezen.  Meer weten over exact, kijk dan hier.

Conclusie

De meeste boekhoudprogramma’s lijken veel op elkaar en hebben vaak dezelfde functies. Alleen Acumulus heeft iets minder functies maar wanneer jij een redelijk standaard boekhouding hebt heb je ook al die functies niet per se nodig. Zelf gebruik ik Acumulus en ik mis de functies van het inscannen enzo eigenlijk niet. Maar als je dit wel graag wilt kan ik Moneybird heel erg aanraden. Ook e-boekhouden is een kwalitatief goed boekhoudsysteem wat ongeveer net zo duur is als Moneybird. Het maakt tussen deze twee dus niet zoveel uit welke je kiest. 

Gebruik jij al een boekhoudsysteem?

Geef een reactie

More
articles