Met deze pagebuilder maak jij zó jouw eigen website!
wordpress page builder

Date

Wanneer je begint met ondernemen komen er ontzettend veel dingen op je af. Je moet bijvoorbeeld administratie bij gaan houden, je wilt zichtbaar zijn online en je wil ook nog is je klanten helpen. Ik kan mezelf goed voorstellen als beginnend ondernemer dat dit nogal overweldigend kan zijn. Maar om goed online zichtbaar te zijn is vaak een website hebben al een goede maar ook grote stap. Wil jij hierdoor liever zelf je website maken? Dan kan dat met page builders voor WordPress. In deze blog leg ik je uit welke pagebuilder er zijn, wat het precies is en welke ik zou aanraden.

Lees ook: Wat is email marketing en hoe gebruik jij het voor jouw business?

Pin It:

Wat is een WordPress page builder nu precies?

WordPress werkt voornamelijk op verschillende plugins waardoor je website een geheel wordt. Een belangrijke hiervan is de WordPress website builder. Dit is een toevoeging in jouw wordpress, die jouw helpt om jouw instellingen makkelijk te kunnen instellen. Maar de meeste hebben ook een drag-en-drop functie waarmee jij met verschillende blokken jouw website gemakkelijk in elkaar sleept en jouw eigen maakt. Het mooie hieraan is, is dat je niet meer css en html talen moet kennen om een website te kunnen maken.

WordPress Elementor (pro) website builder

De eerste Pagebuilder die ik wil bespreken is Elementor, mijn eigen website waar je deze blog nu ook op leest is hier ook volledig in gemaakt. Elementor kun je gratis downloaden om het te proberen maar wanneer je wat meer functies wil hebben zou ik je toch de Pro versie aanraden. Mocht je bijvoorbeeld een webshop of blog willen hebben in je website dan heb je Elementor pro nodig.

Je kunt kiezen om vanuit de voor- of achterkant de website te bouwen aan de voorkant zie je meteen wat er gebeurt. Elementor werk je met Secties, kolommen en dan de blokken die je er zelf inzet. Elke sectie kun je onderverdelen in verschillende kolommen als je bijvoorbeeld een paar blokken naast elkaar wilt zetten. Denk aan tekst met een afbeelding zoals op de foto hieronder.

Daarnaast heb je dus nog heel veel functieblokken die je gemakkelijk kunt slepen in jouw kolommen. Denk aan tekst, afbeeldingen, knoppen, prijstabellen, bullet lists, reviews, social media kanalen, formulieren en nog veel meer handige functies. Ook is het gemakkelijk om elementor in te stellen met verschillende programma’s zoals Mailblue, Mailterlite, Mailchimp. Het is makkelijk in gebruik en je kunt het helemaal naar jouw eigen wensen ontwerpen.

Je kunt hierbij verschillende thema’s gebruiken zoals Astra, Hello Elementor en OceanWP. Ook bewerk je gemakkelijk de versies voor je mobiele en tablet weergave zodat de website geheel responsive is.  Door de vele functies en mogelijkheden is Elementor Pro dan ook mijn persoonlijke favoriet. 

De prijs voor 1 site licentie van elementor is 49$ dus ongeveer 46 euro, je kunt Elementor Pro hier vinden

De websitebouwer Divi 

Een andere pagebuilder die ik veel ondernemers zie gebruiken en ook voor verschillende klanten gebruik is Divi. Divi lijkt in gebruik redelijk op Elementor, je hebt hier ook verschillende functies en bouwt ook op vanuit blokken, secties en rijen. Ook bij Divi kun je kiezen uit de visual builder dus dat je aan de voorkant je website bouwt en meteen ziet wat er gebeurt. 

Je hebt hierbij ook verschillende functies om uit te kiezen zoals:

  • Aanbevelingen
  • Teksten/afbeeldingen
  • Audio
  • Formulieren
  • Afteltimers 
  • Landkaarten

En natuurlijk zijn er nog veel meer handige functies om jouw website helemaal jouw eigen te maken. Ook bij Divi maak jij gemakkelijk koppelingen met mailings programma’s zoals Mailblue, Mailterlite etc. Divi is een pagebuilder en thema in een wanneer je divi dus besluit te gebruiken kun je dit ook meteen als thema gebruiken. Het werkt ook samen met woocommerce en biedt verschillende templates aan die je kunt gebruiken zodat je niet helemaal uit het niets hoeft te beginnen met het invullen van jouw website.

Bij Divi kun je kiezen tussen jaarlijkse betaling van $89 of een eenmalige betaling die je levenslang kunt gebruiken van $249. Je kunt hier meer info vinden over Divi.

pagebuilder

De WPBakery pagebuilder 

Voordat ik mijn website had gemaakt in Elementor had ik nog mijn website gebouwd met de WP Bakery builder. Dit had ik gebruikt omdat het bij een thema zat wat ik had gekocht en dit hier het beste mee werkte. Nu merkte ik wel dat je heel veel functies hebt in WP Bakery builder maar dat het toch niet zo makkelijk en gebruiksvriendelijk is als Elementor en Divi. Je hebt wel ontzettend veel functies die je kunt gebruiken en waar je uit kunt kiezen. Denk aan een afteller, formulieren, teksten, aanbevelingen en nog veel meer handige functies om je website mee op te bouwen.

Maar wanneer het om styling ging vond ik het zelf wat lastiger worden om dit echt helemaal te personaliseren naar hoe ik het graag wilde. Heel eerlijk is het wel een prima builder om jouw website te maken maar wanneer je toch meer dingen wilt personaliseren had je al gauw andere plugins nodig. Nu kan je er wel gewoon basis websites van een paar pagina’s maken of een blog die je graag wilt hebben. Ook bij deze website bouwer kun jij kiezen om aan de voorkant of achterkant je website te bouwen en werkt alles ook met een drag en drop systeem.

Je werkt ook met rijen, secties en blokken waarmee je jouw website in elkaar kunt slepen. Wp Bakery builder werkt met elk WordPress thema wat je vindt passen bij jouw bedrijf.  Wanneer je het koopt krijg je ook toegang tot verschillende templates, zodat je niet alles opnieuw moet bouwen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid alles responsive te bouwen door te kiezen uit mobiel, tablet of computer weergave. Je ontvangt dan ook updates en support en toegang tot de template library. 

Je kunt kiezen uit de prijs voor 1 site van $45 of een extended licentie voor $245. 

pagebuilder

Beaver builder pagebuilder

Dan heb je ook nog de Beaver builder deze heb ik persoonlijk nooit gebruikt en hoor ik zelf ook toch minder over. Maar dat neemt niet weg dat het geen krachtige pagebuilder kan zijn waarmee jij je website kan bouwen. Je hebt hier ook keuze uit een bibliotheek met verschillende templates waarmee jij snel je website kan bouwen naar je eigen design. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid afbeeldingen en tekst precies te bouwen met kolom gebaseerde layouts. Je werkt ook met kolommen, rijen en blokken van functies. 

Bij deze builder gebruik je het eigen Beaver Builder Thema waarmee je alles naar je eigen stijl kunt invullen. Maar het werkt ook bijna met elk thema dat jij graag wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit live bewerken vanuit de voorkant van je website zodat je gelijk je veranderingen ziet. Het is ook mobielvriendelijk in te stellen en je hebt ook hier woocommerce support. 

Bij de Beaver Builder heb je keuze uit 3 verschillende pakket prijzen, je hebt het agency pakket van $399 hierbij krijg je toegang tot alle functies die je kunt krijgen. In het Pro pakket betaal je $199 en heb je alleen white labeling niet bij het standaard pakket betaal je $99 en krijg je het Beaver Builder thema niet en kun je geen multisites gebruiken.

Meer info over de Beaver Builder kun je hier vinden

Naast deze wordpress page builder zijn er nog veel meer andere die je zou kunnen gebruiken om je website mee te maken. Maar zelf heb ik veel verschillende website builders gebruikt maar voor alle functies en gebruiksvriendelijkheid Elementor aanraden. Het is makkelijk in gebruik en je stelt alles helemaal in naar je eigen wensen en huisstijl.

Q: Welke pagebuilder is jouw favoriet of gebruik je er nog geen?

Geef een reactie

More
articles