Wat is de beste zakelijke bank voor ondernemers?
wat is email marketing

Date

Ik ben Emma Verschure, blogger op AmbitiEmma.com en influencer op Instagram. Mijn blog richt zich op ambitieuze vrouwelijke ondernemers en op Instagram deel ik mijn lifestyle met een lading fashion erbij. De kennis die ik via Instagram verkregen heb deel ik op mijn blog. Daarnaast help ik ook (online) ondernemers met hun boekhouding en belastingen.

Pin it:

Bank voor ondernemers

Als ondernemer ben je volgens de wet niet verplicht om een zakelijke bankrekening te hebben. Veel banken hebben echter in hun voorwaarden staan dat het niet is toegestaan om een bedrijf te runnen via een particuliere rekening. Hierdoor is het van belang dat je wel een zakelijke rekening opent, maar welke bank voor jou als ondernemer is dan het beste?

Zoals je weet zijn er veel verschillende banken, de ene bank is een stuk goedkoper dan de andere. Maar is goedkoop het beste? Zelf heb ik gekozen voor gemak, al mijn rekeningen waren bij de ABN AMRO, dus opende ik hier ook mijn zakelijke rekening. De eerste zes maanden zijn hier gratis en daarna kost het €9,75 per maand,

Goedkope banken

Laten we beginnen met de banken die het goedkoopste zijn. Een zakelijke rekening is een stuk duurder dan een privé rekening. Op deze kosten besparen is dus niks geks.

N26 bank

N26 (n26.com) is een grote en internationale bank. Ze zijn volledig mobiel en je krijgt een gratis betaalrekening en creditcard waarmee je je bankzaken vanaf je mobiel kunt regelen. Ze beschikken over de nieuwste technologische snufjes die jouw bankzaken leuker, simpeler en overzichtelijker maken. 

KNAB zakelijk

Knab is een andere mobiele bank. Dit is de voordeligste Nederlandse bank waar veel kleine ondernemers bij zitten. Knab kan je enkel gebruiken als je een eenmanszaak bent, voor een vof of een rechtspersoon kan je hier helaas geen rekening openen. De kosten bedragen €6,- per maand, maar starters krijgen het eerste jaar 50% korting. Daarnaast heb je bij KNAB een handige mobiele app waarbij je bank zaken altijd netjes bij de hand hebt.

Grotere bekende banken

Hierna komen alle grote banken die iedereen wel kent. De prijzen verschillen hier niet zoveel van elkaar. Als je net als mij voor gemak gaat, is het aan te raden om voor de bank te kiezen waar je privé ook met al je rekeningen zit. Denk hierbij aan Rabobank, ABN AMBRO, SNS, ING zakelijk en Bunq zakelijk.

Banken die aan duurzaamheid doen

Als jij het van belang vindt dat de bank waarmee jij werkt duurzaam is, zijn er twee opties. 

ASN Bank

ASN Bank is er enkel voor de kleinere zzp’ers. De bank is erg duurzaam en daarnaast is het ook nog een “goedkope bank”. De eerste 3 maanden zijn gratis en daarna kost de bank €6,50 per maand. Klik hier voor meer informatie over ASN Bank.

Triodos zakelijk

Triodos zakelijk is een grotere bank die erg met duurzaamheid bezig is. Deze bank is vooral aan te raden voor mensen die graag een duurzame bank willen en een grotere onderneming hebben waardoor zij niet bij de ASN Bank terecht kunnen. De kosten voor deze bank bedragen namelijk €12,50 per maand. Dat maakt dit een erg dure bank. 

beste zakelijke bank voor ondernemers

Conclusie

Er is geen bank voor ondernemers die beter is dan een andere bank. Het is vooral van belang om voor een bank te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt. Wil je de kosten zo beperkt mogelijk houden, wil je gemak of kies je voor duurzaam? Bij het kiezen van een bank bestaat er geen foute keus.

Geef een reactie

More
articles