Zo gebruik jij hashtags op Pinterest voor meer vindbaarheid

Herken jij het.. dat je elke week wel nieuwe pins op Pinterest pint, pins repint van andere en heel actief bent.. maar dan alsnog niet gevonden wordt? Dit kan natuurlijk ontzettend frustrerend zijn. Daarom ga ik in deze blog je vertellen hoe jij wel gevonden gaat worden door de wel bekende …Hashtags!

Pin it:

Waarom jij hashtags moet gebruiken op Pinterest.

Hashtags op Pinterest, gebruik je om te zorgen dat je vindbaar wordt in de zoekresultaten. Je kunt dit vergelijken met de hashtags op Instagram. Als mensen op Pinterest op zoek zijn naar tuinmeubels en jij gebruikt deze als hashtag bij je pins is de kans groter dat je gezien zult worden in de zoekresultaten.

Daarnaast kun je het beste rond de 2 tot 8 hashtags gebruiken in je pins. Hierdoor maak je extra kans op in de zoekresultaten te komen en meer zichtbaar te worden op Pinterest.

Op welke plekken zet ik de hashtags neer?

Je zet hashtags neer aan het einde van je pin beschrijvingen. Dit zorgt ervoor dat de tekst krachtig blijft en de boodschap beter over komt. Zoals ik eerder zei zou ik tussen de 2 en 8 hashtags gebruiken in je pins. Dit zorgt ervoor dat er rust in je pin blijft en je toch target op verschillende keywords.

Maar gebruik niet alleen te populaire hashtags en niet te onpopulaire hashtags probeer een balans te vinden in het gebruik hiervan. Bij onpopulaire hashtags heb je de kans dat niemand je echt vind. Te populaire pins werken ook averechts omdat je pin overspoelt wordt door andere pins.

Wat is Pinterest

Lees ook: Beste banken voor ondernemers

Zo vind jij de juiste hashtags:

Kijk welke hashtags op Pinterest populair zijn

Als je in de Pinterest zoekbalk klikt krijg je automatisch een dropdown met onderwerpen die op dit moment veel gezocht worden. Deze woorden kan jij dus als hashtags gebruiken zodat je op deze woorden meer gevonden gaat worden. Mensen zijn al veel aan het zoeken op deze woorden dus je hebt ook grotere kans dat je meer mensen naar jouw pins en uiteindelijk jouw website brengt.

Bekijk welke hashtags andere in je niche gebruiken

Je kunt ook kijken welke hashtags accounts in jouw niche gebruiken ben je bijvoorbeeld een sieraden bedrijf? Zoek dan andere accounts op die ook sieraden verkopen en kijk welke hashtags zij gebruiken. Probeer deze gevonden hashtags meerdere keren uit en kijk welke hashtags voor meer bereik zorgen en welke niet zodat je niet de verkeerde hashtags gaat gebruiken.

Question of the blog: Gebruik jij al hashtags in je Pinterest pins?

Mocht je mij nog niet volgen op Pinterest dan kan je mijn profiel hier vinden!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *