Ken je deze Instagram trends van 2020 al?

De wereld van social media blijft continu bewegen dit betekent dat het soms lastig kan zijn om op de hoogte te blijven. Je ziet nu op Instagram al vele trends voorbij komen die al ingezet worden. Ik kan me voorstellen dat jij deze ook wilt inzetten. Daarom deel ik met jou alle trends van 2020 waarmee jij gaat rocken op je Instagram.

Lees ook: Waarom Pinterest belangrijk is voor ondernemers.

Geluid in stories presteert beter

Misschien zie je het al vaak voorbij komen maar geluid in stories blijven belangrijk dit jaar. De ‘Ears In’ generatie luistert 40 uur per week naar muziek, vaak doen ze dit met oordopjes in. Je kunt hier als onderneming dus goed op inspelen.

Denk aan muziek achter je stories, stories waarin je wat zegt of maak een voice over. Blijf origineel in je content en verwerk er geluid. Het wordt verwacht dat 80% van alle online content in 2020 uit video bestaat. Creëer dus content die niet alleen voor ogen zijn bestemd maar ook voor de oren.

De komst van Instagram Shopping

Instagram shopping is al een tijd gelanceerd op Instagram. Maar toch zie ik hier nog veel ondernemers geen gebruik van maken. Instagram shopping is voor iedereen die online producten verkoopt ontzettend interessant.

Je maakt het hierdoor toekomstige klanten het een stuk gemakkelijker producten bij je te kopen. Ze worden via dit product op Instagram direct naar je website geleid waar zij tot aankoop over kunnen gaan.

Instagram trends: shopping bij influencers

Een nieuwe functie die nu is toegevoegd is het shoppen bij influencers. Influencers kunnen op deze manier producten direct taggen in hun foto’s. Wanneer jij dan interesse hebt in dat product tik je erop en wordt je direct geleid naar dat product. Het inzetten van influencers voor jouw merk kan dus een waardevolle investering zijn.

TikTok features op Instagram

Instagram heeft een aantal functies overgenomen van andere apps. Denk hierbij aan stories en filters, Snapchat was hiermee begonnen en Instagram heeft dit gewoon overgenomen. Omdat Instagram dus vaker sommige features overneemt van andere apps kunnen we ook functies van TikTok gaan verwachten op Instagram. Binnenkort komt Instagram Reels bijvoorbeeld ook. Dit is geinspireerd door de app TikTok. Lees hier meer over Instagram Reels.

TikTok is een app waar je korte videos kan maken op verschillende creatieve manieren.

Nieuwe functie reacties vastzetten

De nieuwste functie die Instagram heeft gelanceerd is het vastzetten van reacties op jouw posts. Ze hebben deze functie bedacht zodat je positieve reacties bovenaan kan zetten. Dit doet Instagram om internet pesten tegen te gaan. Je kunt deze functie dus ook heel goed gebruiken voor je Instagram strategie. Denk aan een leuke actie dat de leukste reactie vastgepind wordt bij die post. Dit zorgt voor meer interactie met jouw volgers.

Het is simpel te gebruiken je swiped de reactie naar links tot je een kleine pin ziet. Tik hierop en je reactie staat nu boven aan zodat iedereen deze kan zien.

  • 0
  •  
  • 0
  • 0
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *